Inhoud van de pagina-->

IEFKE MOLENSTRA

09.02 - 23.03.2019

Tijd is dun

Bedenkingen - Tijd is dun -

Iedere laag is gekleurd, met dunne kwetsbare waarden, zoals de vele zaden, bloemen, bladeren ..die ieder jaar achterblijven nadat zij de wereld hebben bevrucht en verwonderd met hun schoonheid.
Ik schaam mij, wanneer de mens door zijn vele illusies en geconcentreerde domheid het evenwicht verbreekt, in Moeder Aarde hakt en wroet, om steeds meer als een gulzige onwetende, haar als zoete aardbeien opslokt.

In dit verhaal en vele andere, waar waarheid en leugens elkaar proberen te ontkrachten, zal de kelende stem zonder klank zich verzoenen met de stilte van haar onmacht en het schijnbaar vijandige opgeven voor een ruimte waar een hang is naar geborgenheid en rust .

Hard en zacht gaan weer harmonisch in elkaar , heel eenvoudig naar een wereld vol licht.  ( Iefke Molenstra 2018 )


Iefke Molenstra ontwikkelt een eigen techniek. Strak gespannen vellen papier worden met bijenwas geïmpregneerd waardoor op het werk een zachte , mysterieuze film nagelaten wordt.
Het werk zit in het grensgebied van “het abstracte” en figuratieve kunst.
Het zijn ingekleurde gedachten die een sterke verbondenheid hebben met de samenleving en haar natuur . Vruchtachtige objecten , menselijke en dierlijke figuren die als tekens zweven in kleurvelden .Het zijn vaak metaforen om haar verhaal tot de essentie te brengen. Het besef dat wij ' de mens ' hier maar voor heel eventjes zijn , maakt haar kijken nog doortastender.

Copyright © 2019 - Galerie Het Vijfde huis. All rights reserved.